Den eksterne IHC alarm (se under IHC dele) har den fordel at der er mulighed for 2 forskellige toner. Disse kan dog ikke uden videre benyttes i en IHC installation da alarmen har fælles plus 24V for disse to alarmer (der er en dobbelt + klemme på alarmen som har samme forbindelse).

 

Da IHC 24V output modulet har open colletor udgang bestånde af PNP transistorer kan man ikke benytte dette output modul til at drive hver af de 2 alarmudgange til stel.

 

Derfor er der behov for to ekstra NPN-transistorer som kan trække hver af de to indgange til stel ved et positivt signal ud af IHC modulet. Ved at forbinde fast 24V til alarmen (sirenen) kan man altså nu have 2 forskellige toner (hvis sat vha. dip-switche indeni alarmen).

Jeg benyttede 2 stk. MPS-A06 NPA transistorer med hver en formodstand på basen på 22Kohm.

 

De fire viste ledninger som går ud fra printet forbindes til 24V (orange), 0V (blå), output 1 (tone 1), output 2 (tone 2). De skrueklemmer på printet er til at forbinde den eksterne alarm (+, + , tone1, tone2).

 

Skriv til mig hvis du har behov for et sådant print. Så kan jeg evt. producere nogle til salg til en meget rimelig pris. I en professionel kvalitet. :-)


To topCopyright © 2009 - KOCH Engineering