Varmeinstallation

Varmen leveres af et BOSCH fyr af typen EuroPur ZSB 16-A. Det er en kondenserende type. Der er tilkoblet en ekstern 110 liters METRO varmtvandsbeholder af typen


Wirsbo CoSy

Det er et svensk gulvvarme anlæg af typen Wirsbo CoSy - ledningsført. Vi foretrak et ledningsført anlæg fremfor et trådløst så vi ikke skulle tænke på om der var strøm på batterierne i de enkelte termostatbokse.

 

Anlægget består af termostater, gulvrør, fordeler med regulering for de enkelte rums størrelse, telestater til at åbne og lukke for de enkelte gulvslanger, en transformatorboks med 12 udgange som fra 230V giver 24V ud til de enkelte telestater på grundlag af termostatens melding til denne transformatorenhed.

 


Rumtermostater

Kabelmærkning:

 

"X": Bryggers/Entré

"0": Lille Bad

"1": Værelse (SV) [Rasmus]

"2": Skur

"3": Køkken

"4": Værelse ved car-port (NØ) [Kontor]

"5": Stue

"6": Stue

"7": Mellemgang

"8": Soveværelse

"9": Værelse (NV) [Andreas]

"10": Stort Bad&nb


Cirkulationspumpe

Cirkulationspumpe er af typen Grundfos XX.

 


Billeder af varmtvandsbeholder og fyr
Sikkerhedsaggregat

Frese 42-1949

VVS nr: 431570.306

10 Bar DN20

Det som der oprindeligt hørte med til Metro kedlen blev efter en del bøvl med forkerte rørlængder med det resultat at installationen efter sammenspænding ikke kunne blive helt tæt udskiftet med et nyt sikkerhedsaggregat fra det danske firma Frese. Sikkerhedsarmatur installeres i forbindelse med trykbeholdere og sørger for en korrekt drift og sikring af beholderne. Armaturet, der er fremstillet af messing, består af en stopventil og kontraventil (stilbar kontraventil), sikkerhedsventil og kan direkte monteres under vandvarmeren. Ved opvarmning til 60°C udvider vand sig med ca. 2%. En trykbeholder (afspærret mellem aftaphane og kontraventil) vil kunne sprænges, hvis ikke sikkerhedsventilen lukker den overskydende vandmængde ud. Derfor skal sikkerhedsventilen dryppe under opvarmningen. Sikkerhedsventilen skal med jævne mellemrum aktiveres for at sikre, at den ikke gror fast.


Telestat
Europur Gasfyr
Europur-bruger.pdf

Varmtvandsbeholder

Sikkerhedsaggregat
sikkerhedsaggregater_20DK.pdf

Cirkualationspumpe
050420_5_41_push14-15alpha_dk1.pdf
To toppowered by Typo3 - Copyright © 2009 - KOCH Engineering